Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stát se nezboří z vůle prezidenta. Ani z vůle jednoho poslance či senátora. Ale když se ruka k ruce vine, černé dílo někdy roste tak, až chtělo by zaplakat, když zdát se snadno může, že skončí to kdovíjak.

0 0
možnosti

Ach jo pane Tomáši Goláňi. To ze jste senatorem a oslavujete nasi Ustavu jen ukazuje nedostatek rozumu na vasi strane.

Znam nekolik svetovych ustav, ale tolik chyb v organizaci statu jsem nevidel jako v te nasi. Snad jen ta "preambule" vam ukaze ten dokument v pravem svetle. To dalsi je jeste horsi. Jsem udiven vasi neznalosti zakladu jakekoliv Ustavy, to je ROZDELENI MOCI. Vlada, co by MOC vykona ma moznost volit ve Snemovne, ktera je MOCI zakonodarnou. Tak spojujete to nejdulezitejsi ve vytvareni zakonu. Dale davate vlade do rukou vsechny penize statu. Abnormalni v demokratickem state. Nedivme se tomu deficitu predeslych vlad. a zivotu statu na dluh.

Proste receno, ten neporadek ve state je prave zapricinen nedostatecnou kontrolou vlady (jakekoliv). I vase rozhodnuti v Senatu nepodepsanim neceho ze Snemovny, tedy vetovat to ustanoveni (zakon), Snemovne staci nadpolovicni vetsina vase veto obejit. To, ze vlada koalice MUSI mit vetsinu ve Snemovne, je vlastne "diktatorskou" skupinou ve vedeni statu. Ani prezident nema pravo ji odvolat.

To jsou ty MALE detaily Ustavy, ktere vadi me osobne. Jsem jen obcan teto zeme s minimalni moznosti neco zmenit, kdyz mam senatora, ktery nevidi ty ustavni problemy. A jeste dovede tu Ustavu vychvalovat.

Jedina vyjimecna uprava k volbe prezidenta, dala Ustave urcitou prestiz. Prima volba prezidenta je ten nejkrasnejsi odstavec tohoto zakladniho zakona.

Ac jo. Takovy nam tu republiku vedou.

2 0
možnosti

J80a59n 82H91o56r88a

13. 1. 2023 13:32

Váš kometář, pane senátore, předpokládá, že presidentem budou u nás zvoleni pouze slušní a rozumní kandidáti (to slovo rozumní je dvakrát podtrženo, k čemu nám jsou chytří a sečtělí presidenti bez kapky rozumu), a to se zatím bohužel ani z výčtu současných či minulých kandidátů ani ze struktury voličů v naší zemi nedá zaručit, proto bych určité pojistky či zpřesnění výkladu některých paragrafů či článků ústavy přivítal...

0 0
možnosti
Foto

,,Ať už dopadne naše volba prezidenta jakkoliv, náš stát se opět nezboří a ani neutrpí z dlouhodobého hlediska ničeho."

Zdroj: https://tomasgolan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796647:-)R^ Ano, o tom to je. Není u nás prezidentský systém, ani absolutitická monarchie, či dokonce diktatura. Že si to mnozí neuvědomují, to je jednak otázka jejich inteligence, ale i ,,práce" sdělovacích prostředků a tzv. sociál. sítí, které často lidi ovlivní, nejednou až i ,,formují". Holt i díky pokroku jsem pokročili dále od hesel typu ,,přesvědč, dědka/bábu a placek typu ,,volím XYZ",zase poněkud dále;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 478x
Jsem senátorem za ODS ve volebním obvodu č. 78 Zlín. Jsem otcem tří synů a nechci, aby žili v zemi, kde dnes znamená pořád včera. Mým cílem je lidem ukázat jiné pohledy na naši minulost, současnost i budoucnost. Chtěl bych, aby lidé pochopili, že mít jiný názor, je poučné a ne nepřátelské, ale také aby věděli, že lež není jiným názorem, na který mají v demokracii výsostné právo.

Seznam rubrik